3

3

2

2

1

1

O NAS

Firma „Piekarnia Wacyn" mieści się w Radomiu-Wacynie. Właściciele to: Ewa Brzezińska i Andrzej Karczewski. Jest to firma stosunkowo młoda, ale posiada już własne tradycje. Powstała w 1990 r. z inicjatywy Jerzego Borkiewicza - brata ciotecznego właścicieli. On też był pierwszym kierownikiem piekarni, do 1993 roku. Od chwili powstania, wygląd firmy bardzo się zmienił. Powstał nowoczesny park maszynowy, który pozwala wdrażać nowe technologie oraz ułatwiać pracę pracownikom, aby stawała się lżejsza i bardziej bezpieczna. Przez te lata dopracowaliśmy się własnych technologii oraz tajników produkcji, które to sprawiły, że pieczywo z „Wacyna" cieszy się dobrą renomą.

Chleb utrzymuje długo świeżość, nie kruszy się na drugi dzień, natomiast bułki, zwłaszcza kajzerki (specjalność naszej firmy), posiadają swoisty, niepowtarzalny smak. Do pieczywa nie stosujemy polepszaczy, używamy tylko surowców naturalnych. Firma zatrudnia 24 pracowników. Pracujący tu piekarze to prawie sami wychowankowie firmy, wyszkoleni przez panią Ewę Brzezińską, która posiada tytut mistrza piekarstwa. W szkoleniu uczniów jest wymagająca, kładzie duży nacisk na wiadomości technologiczne oraz wdrażanie ich na grunt praktyczny. To wymaga dużo wysiłku, ale się opłaca. Natomiast pan Andrzej Karczewski zajmuje się sprawami technicznymi w zakładzie. Pod jego okiem wszystkie urządzenia działają sprawnie, dzięki temu nie jest nam straszna awaria, nawet w środku nocy. Zarówno [Piekarnia-Wacyn]

właściciele, jaki pracownicy, wkładają dużo serca w pracę na rzecz firmy, dlatego zyskuje ona coraz ładniejszy wygląd i image na rynku.

Piekarnia stawia na jakość wyrobów i na jakość warunków pracy. Zarówno właściciele, jak i pracownicy, wkładają dużo serca w pracę na rzecz firmy, dlatego piekarnia WACYN zyskuje coraz większy prestiż marki na piekarniczym rynku.