piekarnia radomska wacyn

Piekarnia stawia na jakość wyrobów i na jakość warunków pracy. Zarówno właściciele, jak i pracownicy, wkładają dużo serca w pracę na rzecz firmy, dlatego piekarniaWACYN zyskuje coraz większy prestiż marki na piekarniczym rynku.

piekarnia wacyn radom

Paluchy Kazika z WACYNA

Mało który bieg w kraju może poszczycić się przygotowanym specjalnie na tę okazję wypiekiem. V Radomski Bieg Kazików, który odbył się 4 marca 2012 r. miał swój symboliczny przysmak. „Paluchy” Kazika, czyli specjalną bułkę, przygotowała z myślą o Biegu Kazików piekarnia WACYN.

Smaczną bułkę „Palucha Kazika”, po przekroczeniu mety otrzymał każdy zawodnik. Bułki były pożądanym uzupełnieniem utraconej przez zawodników energii. Biorąc pod uwagę, iż wypiek był pozbawiony chemicznych polepszaczy i przyspieszaczy, korzystnie wpłynął na zdrowie uczestników V Radomskiego Biegu Kazików.

Organizatorzy biegu zapewniali, że tegoroczna edycja była wyjątkowa. Przygotowano oryginalne medale, o niespotykanym kształcie, zadbano o odpowiednia oprawę biegu. Dodatkowo radomska Piekarnia Wacyn przygotowała okolicznościowe wypieki.

- Kiedyś w czasie spotkania zarządu cechu padła propozycja przygotowania okazjonalnego wypieku – przyznaje Ewa Brzezińska, współwłaścicielka Piekarni Wacyn. – Była mowa o piernikach. My jednak jesteśmy zwolennikami ciasta drożdżowego, dlatego pomyśleliśmy o nietypowych bułkach.

Receptura został przygotowana specjalnie na Bieg Kazików. Przysmak ma oryginalny kształt i smak.

- Nie chcemy zdradzać zbyt wiele szczegółów – mówi Andrzej Karczewski, współwłaściciel piekarni. – Powiem jedynie, że to rodzaj słodkiej bułki z niespotykanym nadzieniem.

„Paluchy” Kazika swoją nazwę zawdzięczają kształtowi przypominającemu dłoń, z rozstawionymi palcami. Jednym ze składników nadzienia jest czekolada. Przysmak otrzymał każdy, kto ukończy Bieg Kazików oraz charytatywny Radomski Bieg Dobroczynności. Właściciele piekarni również startowali w imprezie i po zakończeniu biegu otrzymali okazjonalne „Paluchy Kazika” z WACYNA. 

Ewa Brzezińska i Andrzej Karczewski, właściciele Piekarni Wacyn prezentują „paluchy Kazika”, które przygotowali specjalnie z myślą o uczestnikach V Radomskiego Biegu Kazików