piekarnia radomska wacyn

Piekarnia stawia na jakość wyrobów i na jakość warunków pracy. Zarówno właściciele, jak i pracownicy, wkładają dużo serca w pracę na rzecz firmy, dlatego piekarniaWACYN zyskuje coraz większy prestiż marki na piekarniczym rynku.

piekarnia wacyn radom

Piekarnia WACYN Perłą Powiatu

Piekarnia WACYN została Perłą Powiatu w kategorii Mała Firma Roku 2011  pierwszej edycji Konkursu Gospodarczego Starosty Radomskiego. Kapituła Konkursu w kategorii Produkt Roku nominowała również Chleb Gryczany z naszej piekarni. W ostatnich miesiącach, to już druga tak prestiżowa nagroda. Pod koniec 2011 roku otrzymaliśmy VIKTORIĘ - Znak Jakości Przedsiębiorców przyznaną w ogólnopolskim konkursie Warszawskiej Izby Przedsiębiorców.

Otrzymując statuetkę z rąk pomysłodawcy Konkursu, starosty radomskiego Mirosława Ślifirczyka, byliśmy bardzo zaskoczeni - są to wzruszające chwile. Dziękując za otrzymaną Perłę Powiatu Ewa Brzezińska (współwłaścicielka piekarni) stwierdziła, iż nominacja piekarni WACYN w dwóch kategoriach: Mała Firma Roku i Produkt Roku (chleb gryczany) jest dla niej i brata Andrzeja Karczewskiego olbrzymim wyróżnieniem, a otrzymana nagroda bardzo miłym zaskoczeniem. Zapewniła szanowną Kapitułę i zebraną publiczność, że „Perła Powiatu” zobowiązuje, dlatego piekarnia WACYN dołoży wszelkich starań, aby nasze pieczywo pod żadnym względem nie zawiodło Klientów. Na zakończenie poinformowała także, że zdobyta nagroda utwierdza ją w przekonaniu, iż obrana ponad 20 lat temu droga produkcyjna pieczywa bez chemicznych polepszaczy i przyspieszaczy jest słuszna.- Dlatego nie zamierzamy ulegać ekonomicznym trendom i nadal swoją produkcję opierać będziemy tylko na naturalnych zakwasach i rozczynach. Słowa te zostały nagrodzone gromkimi brawami. 
Zdobyta Perła Powiatu w kategorii Firma Roku oraz nominacja chleba gryczanego do Produktu Roku przełożyły się na duże zainteresowanie pieczywem z piekarni WACYN już na samej gali . Do tego stopnia, iż po zakończeniu uroczystości wręczenia statuetek, pieczywo z WACYNA wystawione do degustacji zniknęło  po kilku minutach. Szczęśliwcy , którzy mieli możliwość „poczuć smak zdrowia” stwierdzali, że rzeczywiście Perła Powiatu trafiła w odpowiednie ręce. Deklarowali również zmianę dotychczasowej diety, na dietę z udziałem pieczywa bez chemii na naturalnych zakwasach i rozczynach z WACYNA.