piekarnia radomska wacyn

Piekarnia stawia na jakość wyrobów i na jakość warunków pracy. Zarówno właściciele, jak i pracownicy, wkładają dużo serca w pracę na rzecz firmy, dlatego piekarniaWACYN zyskuje coraz większy prestiż marki na piekarniczym rynku.

piekarnia wacyn radom

WIKTORIA – zwycięstwo zdrowego pieczywa bez chemii

Piekarnia WACYN jako jedyna firma z regionu radomskiego otrzymała w tym roku nagrodę w XIV edycji ogólnopolskiego konkursu WIKTORIA Znak Jakości Przedsiębiorców. Piekarnia Wacyn znalazła się wśród nagrodzonych 38 firm z całej Polski.

Nagrodę odebrali właściciele piekarni Ewa Brzezińska

i Andrzej Karczewski. Uroczyste wręczenie statuetek WIKTORII odbyło się podczas Wielkiej Gali w Hotelu w Radisson Blu Sobieski w Warszawie.

Organizatorzy tegorocznej edycji wysłali ponad pięćset nominacji do konkursu. Z pośród nadesłanych stu dwudziestu prac Kapituła Konkursu wyłoniła trzydziestu ośmiu laureatów  plebiscytu WIKTORIA Znak Jakości Przedsiębiorców. Wśród nich znalazła się, jako jedyna firma z regionu radomskiego - piekarnia WACYN, która zwyciężyła w kategorii rolnictwo i produkcja spożywcza.

Do ostatniego momentu nie wierzyliśmy, że zostaliśmy nagrodzeni statuetką WIKTORII Znakiem Jakości Przedsiębiorców. Tym bardziej, że zaproszenie od organizatorów do udziału w konkursie dotarło zaledwie kilka dni przed upływem terminu na składanie zeszytów konkursowych. Mieliśmy zaledwie kilka dni na skompletowanie i wysłanie wszystkich dokumentów. Dlatego do końca wątpiliśmy, iż udało nam się dostać do grona laureatów. Będąc już na Wielkiej Gali w Hotelu Radisson Blu Sobieski do końca byliśmy przekonani , że piekarnia Wacyn znalazła się tylko w grupie Firm Nominowanych do nagrody. Jakież było nasze zdziwienie , gdy usłyszeliśmy jak prowadzący Galę Jacek Borkowski prosi nas po odbiór statuetki.

Jest to dla nas wielkie wyróżnienie i zaszczyt znaleźć się na jednej scenie laureatów z tak poważnymi firmami z całej Polski –Ta prestiżowa nagroda jaką jest WIKTORIA Znak Jakości Przedsiębiorców, mobilizuje nas do jeszcze większego wysiłku i zaangażowania w wytwarzanie pieczywa. Okazuje się, że Kapituła Konkursu doceniła naszą technologię produkcji pieczywa bez chemii, bez polepszaczy i przyspieszaczy. W naszej piekarni całą produkcja opiera się tylko na naturalnych zakwasach i rozczynach.

Zdaniem organizatorów konkurs skutecznie promuje najlepsze firmy w Polsce. Jest symbolem jakości, rzetelności i wiarygodności w prowadzeniu działalności gospodarczej.

Statuetka WIKTORII jest pięknym akcentem podsumowującym mijający rok w ich piekarniczej pracy. – Jest to sukces nie tylko nasz, ale również wszystkich pracowników piekarni WACYN i jest bodźcem do dalszej efektywnej pracy na rzecz produkcji prozdrowotnego pieczywa. – WIKTORIA, oznacza zwycięstwo – można więc powiedzieć , że nasze pieczywo na naturalnych zakwasach i rozczynach, wytwarzane tradycyjnymi metodami zwyciężyło chemię - pieczywo produkowane przy udziale chemicznych polepszaczy i przyspieszaczy. WIKTORIA jest dla nas potwierdzeniem na to, że wybraliśmy słuszną drogę w produkcji pieczywa, gdyż zdrowie naszych Klientów jest dla nas najważniejsze. Już stało się tradycją, że pieczywo z piekarni WACYN jest pieczywem bez chemicznych dodatków. Nie możemy zawieść naszych odbiorców i tych, którzy nam zaufali.

Będziemy nadal produkować pieczywo bez chemii mimo, że i do radomskich piekarni zaczyna zaglądać wszechobecny kryzys. WIKTORIA oznacza zwycięstwo, zwycięstwo nad chemią. WIKTORIA to zwycięstwo zdrowia, lub jeszcze inaczej – WIKTORIA, to ZDROWE pieczywo z piekarni WACYN.